sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Oare visurile noastre sunt prea marete?



Cred ca nu am reusit sa ma fac inteleasa mai bine prin intermediul scrisului meu, ca ce inseamna a fi o persoana cu nevoi speciale, ca si noi avem dreptul la viata cat de cat „normala”, ca putem visa, iar visurile noastre sunt realiste, fiindca dorim o viata „normala” din toata punctele de vedere!



Incluziunea noastra sociala, ar fi un prim pas catre o societate, care sa ne accepte asa cum suntem Noi!!! Acest lucru incepe din sanul familiei, care trebuie sa ne accepte cu orice dizabilitate...



Sa beneficiem de un invatamant adecvat (in unele cazuri clase speciale, iar in celelalte cazuri clase normale, daca dam dovada ca intelectual suntem capabili). Accesul la locurile publice sa fie mult mai bine rezolvate.



Ca si toti cetatenii acestei tari, noi cei cu dizabilitati am dori o viata mai buna din toate punctele de vedere, sa avem un trai cat de cat decent, sa putem duce povara vietii pe care o avem, cu demnitate, si de aceea unul din visele noastre este acela de a avea o sa indemnizatie de handicapat demna, de 500 de lei, fiindca in prezent este mai putin de 300 lei.

Si noi avem visuri de a merge la “shopping”, sau la evenimente sportive sau culturale, macar din cand in cand, si ma intreb daca acest lucru este un vis realizabil? Noi, cei cu nevoi speciale nu trebuie sa fim personae curate, aranjate, cochete, elegante, frumoase?! Daca cumva iesi in oras lumea oricum se uita ciudat la tine, fiindca esti cu o dizabilitate anume, dar daca am avea posibilitatea materiala sa fim mai aranjati, lumea ar zice: “uite e in scaun cu rotile, dar este eleganta, aranjata, are o tinuta decenta si nu este lasata in voia sortii.” Oare este un vis prea mareti din partea mea (a noastra)?

Oare este un vis prea maret din partea noastra de a putea vizita si alte orase din Europa (bineinteles asistati de personalul adecvat), de a arata adevarata fata a persoanelor cu nevoi speciale din tara noastra, de a face schimb de experienta cu cei asemenea noua din alte tari? Numai ca, acest vis sa se poata realiza e nevoie de sponzorizari, care din pacate nu exista, iar ONG-urile care se ocupa cu persoanele cu nevoi speciale nu sunt sprijinite suficient.
Oare o sa vina si vremea cand o persoana cu nevoi speciala sa ajunga in Consiliul Local, Judetean sau chiar in Parlamentul Romaniei? Cine stie, pentru ca deocamdata acest lucru este un vis “nerelizabil”, din pacate…




Pana atunci am o propunere si anume: sa se organizeze odata pe trimestu o masa rotunda, un dialog constructiv cu persoanele cu nevoi speciale si cu cei care sunt responsabili in a ne ajuta!!!

Am terminat de visat, am revenit la realitate, traiesc cu speranta, ca odata visurile mele (ale noastre), vor deveni realitate, atunci cand societatea va fi pregatita sa ne primeasca in mijlocul ei asa cum ni se cuvine!
Deci ramane in continuare valabil sloganul: ”Cu suflet daca vrei, poti si in scaun cu rotile”!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stiiti ce zi este 3 Decembrie?

Stiiti ce zi este 3 Decembrie?      Aparent aceasta data nu va spune nimic, dar pentru multi totusi inseamna ceva si anume: este ...